(rubrik saknas)

Räkmacka som på Nybroe

Räkor och vitt vin hårdlanserades som alternativ till smörgåsbord och snaps av Operation vin. Och svenskarna tog räkmackan till sitt hjärta.

En av Stockholms godaste räkmackor görs på Nybroe i Östermalmshallen. Här är deras recept.

1 skiva danskt rågbröd

1/2 kilo räkor

Smör

1 dillvippa

Majonnäs:

1 äggula

Dijonsenap

Champagnevinäger

2 dl rapsolja

Citron

1. Bred ett tunt lager smör på rågbrödet.

2. Skala räkorna och lägg i prydliga rader på brödet. Garnera med en dillvippa.

3. Slå en egen majonnäs så här: Vispa sönder en äggula med en tesked dijonsenap i en stor skål. Tillsätt rapsoljan under konstant vispning, först bara en droppe i taget. Smaka av med salt, vitpeppar och champagnevinäger.

4. Servera räkmackan med citron och ­majonnäs bredvid.

Dryckestips: Cameleon Selection Unoaked Chardonnay, Argentina, 79 kronor (nr 6031).