8 av 10 stockholmare ska träna i sommar

gympa 83 procent av Stockholmarna planerar att träna i sommar, och 31 procent kommer att träna mer än de gör annars. Det visar Friskis&Svettis senaste Tränings-barometer där 1 035 stockholmare har tillfrågats.

Som ett svar på behovet har Friskis&Svettis nu dragit igång årets parkträning. Totalt blir det i sommar 111 utomhuspass – bland annat Dans fusion, Jympa, Core, Yoga och Intervall Flex – i Rålambshovsparken, Skarpnäcks IP, Kampementsbadet och Lillsjöparken i Abrahamsberg. Parkträningen är gratis och pågår till den 30 augusti. På sthlm.friskissvettis.se finns schema.

TIPS & pepp Vi möts ständigt av olika dieter som uppmanar oss att undvika vissa typer av livsmedel. Tyvärr fungerar ingen diet i längden. Du kan få snabba resultat till en början och snabbt gå ner i vikt, men när du sedan går tillbaka till dina gamla vanor så kommer du att gå upp i vikt igen.

Viktminskning handlar snarare om att ändra livsstil och att hitta ett förhållningssätt till kosten som fungerar i längden. Det finns inga snabba och enkla genvägar som håller i det långa loppet.

Petra Kindlund,

löpcoach och nutritionist,

tipsar om hälsa och motion!