crossnature i vasaparken

Med Träning & Mingel kan hjärtat få jobba dubbelt.

Där träffas singlar som gillar att träna och tre år efter starten har många par bildats, säger Alexandra Bernvetter som driver träningsgruppen.

– Ja, några har till och med gift sig och ett annat par har fått barn. Mannen i det paret var bara med två gånger. Sedan kom han aldrig tillbaka. Så snabbt kan det gå, säger Alexandra och skrattar.

Hon betonar samtidigt att Träning & Mingel inte är en renodlad dejtingverksamhet utan en mer anspråkslös mötesplats för singlar som tränar.

– Man ska inte gå in stenhårt för att man måste träffa någon, det är bättre att ha ett öppet sinne och tänka att om jag ändå ska träna så kan jag lika gärna träffa folk samtidigt. Kanske får man en träningskompis eller än vän, eller mer än så.

Träning & Mingel startade hösten 2012. Alexandra hade tröttnat på nätdejting och ville hitta ett mer avslappnat sätt att träffa singlar på, samtidigt som hennes kompis Ulrika Lilliehöök hade blivit biten av löpning. Tillsammans startade de Singelspring, en löpgrupp för singlar, och gensvaret blev stort.

– Det var bara en idé vi fick och plötsligt blev det jättestort, säger Alexandra.

Efter ett år klev Ulrika av och Alexandra började hålla i trådarna på egen hand. Samtidigt kom önskemål från flera deltagare om andra träningsformer, så Singelspring bytte namn till Träning & Mingel och har sedan dess utöver löpning även testat rodd, skridsko, stand up paddel, yoga, funktionell styrketräning med mera.

För att delta kostar det en symbolisk summa, eller ett självkostnadspris. Oftast kommer omkring 30 deltagare, berättar Alexandra. Upplägget är att träningen pågår i ungefär en timme. Därefter är det fika på ett närliggande kafé.

– Där sitter man kvar så länge man vill, men de flesta stannar en dryg timme. Ibland ser man att ett par sätter sig lite för sig själva och så sitter de kvar när vi andra droppar av.

Träning & Mingel kör nästan alltid utomhus och i regel en eller två gånger i månaden.

– Jag tycker fortfarande att det är roligt. Och så gillar jag att jag på det här sättet kan hjälpa folk att träffas, säger Alexandra Bernvetter.