Sjuksköterskorna flyr från Karolinska

26 sjuksköterskor på en akutvårdsavdelning på Karolinska i Solna har sagt upp sig på grund av den stressiga arbets­miljön.

Nu kan avdelningen tvingas stänga och bristen på sjuksköterskor börjar bli akut.

Det blir en ansträngd höst för personalen på Karolinska i Solna. Drygt 20 sjuksköterskor har nyligen sagt upp sig bara på akutvårdsavdelningen AVA2, dit patienter slussas från akuten.

– Jag hörde nu att det var 26 stycken som ska sluta. De flesta väljer att gå på grund av arbetssituationen, det är för stressigt. De väljer att sluta innan de kraschar själva, säger Madeleine Arpell, sjuksköterska på akuten och förtroendevald för Vårdförbundet.

Karolinska har även av ekonomiska skäl behövt spara in på personal samtidigt som man fått sjukare och mer krävande patienter, enligt Madeleine Arpell. Av de i dag 20 heltidstjänsterna på AVA2 är 15 fort­farande inte tillsatta.

– Det är en stor lucka, men vi har gott hopp om att kunna lösa det genom att nyrekrytera, flytta om, eller­ hyra in personal, säger Klas Östman, presschef på Karolinska.

Personalen är dock oroad över att avdelningen behöver stängas ner i väntan på nya sjuksköterskor.

– Då blir patienterna i stället liggande kvar på akuten. I dag kan en sjuksköterska ha hand om mellan 10 och 20 svårt sjuka patienter, det är ohållbart och en enorm påfrestning. Det känns som att ledningen och politikerna inte tar detta på allvar, vi larmar och skriver men inget händer, säger Madeleine Arpell.

Peter Carpelan (M), personallandstingsråd, uppger att han är medveten om problemet:

– Det är allvarligt att erfarna sjuksköterskor säger upp sig samtidigt som det finns för få sjuksköterskor tillgängliga på arbetsmarknaden. Det gör att arbetssituationen, inte minst på KS, blir ansträngd. Men det finns ingen snabbfix och det kan dröja flera år innan vi har en balans i situationen.

Landstingsalliansen har framfört till regeringen att den vill se fler utbildningsplatser och även få utländska sjuksköterskors examen godkända snabbare.

– Vi ska även under hösten titta på hur vi kan göra det mer lönsamt att arbeta för de erfarna sjuksköterskorna och uppmuntra vidareutbildning, säger Peter Carpelan.

Det ska också anställas personal med lägre kompetens för att avlasta sjuksköterskorna från uppgifter som de normalt inte ska göra, enligt Peter Carpelan.