Min lokala hjälte

Vackert, sött och gott i jul

Fudge, wienernougat och marmelad.

När Sofie Nilsson, känd från Dessertmästarna, bakar julgodis med Lokaltidningen Mitt i blir det sött, jättesött och jättegott.

Det brinner levande ljus, det doftar kanel och härligheten är oändlig. Sofie Nilsson, som bor i Hammarby sjöstad, är till stor del självlärd efter att ha hängt runt på finkrogarna.

Köket är litet, men rymmer stor kunskap.

I den lilla lilla kylen har fina bitar fudge vilat över natten tillsammans med wienernougat och blodapelsinmarmelad.

Sofie förvandlar stora massor sött till perfekta små konfektyr-bitar.

Blodapelsinmarmeladen är just rätt avvägd mellan syrligt och sött och smakar som en vinterdröm. Fudgen låter mjölkchokladen spela i gommen.

Tryfflarna är mörka och bittra och wienernougaten är en fröjd för nougatälskaren.