ANNONS

6 500 vill hjälpa vården i coronakrisen – nu pausas anmälan

Patient; sjukhus; cancer; dropp; sjukhussäng
6 500 personer vill hjälpa till i vården.
Trycket på akutsjukvården i Stockholm var högt redan innan coronaviruset. Men viljan att hjälpa till är stor. Efter att sjukhusen efterlyst frivilliga har 6 500 personer erbjudit sin hjälp.
ANNONS

Stockholms sjukhus hade redan innan coronaviruset blev känt ett pressat läge, något som bland annat initiativet sjukvårdsuppropet visat.

Men är det något coronavirusets framfart visat, så är det stockholmarnas vilja att hjälpa till. Hittills har omkring 6 500 personer anmält sig för att hjälpa till i vården.

Det här är en unik situation och det är ett fantastiskt gensvar, skriver Hanna Holmquist Karlsson, pressansvarig på Region Stockholm, i ett mejl till Mitt i.

Efter det stora intresset har regionen nu stängt anmälan tillfälligt, för att kunna hantera alla anmälningar. Det skriver DN under lördagen.

Vårdutbildade mest intressanta

Nu återstår uppgiften att matcha sjukhusens behov med de som har sökt. Mest intressanta är så klart de som är vårdutbildade.

Och det har inkommit hundratals anmälningar från läkarstudenter och läkare, sjuksköterskor och undersköterskor, skriver DN. Men även administrativ personal har anmält sitt intresse att hjälpa till.

Mer hjälp kan behövas längre fram

Men även personer utan utbildning kan vara viktiga. Och anmälan kommer öppnas igen, skriver regionens hr-direktör Ulrika Sundquist i en skriftlig kommentar till DN.

– Om man erbjudit sig men inte blir anlitad direkt så är ansökan ändå viktig för oss. Den här situationen kommer pågå under en längre tid och hjälpen kan komma att behövas längre fram.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södra Roslagen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.