ANNONS

SL drar ned på avgångar från måndag

Bussar
Bussavgångar i hela Stockholm berörs.
SL kommer att dra ned på antalet avgångar för buss, lokalbanor och spårväg från och med måndag med anledning av coronaviruset.
Resandet har halverats.
ANNONS

Förra veckan minskade resandet med SL med 20 procent. Under denna veckas inledning ser SL ett halverats resande jämfört med samma tid förra året.

Från och med måndag drar SL ned på avgångar för bussar, lokalbanor och spårväg. SL skriver att de måste möta nuvarande och kommande frånvaro hos kollektrivtrafikens medarbetare.

– Vi befinner oss i en helt unik situation där personalläget är ansträngt i hela samhället. Det gäller även hos våra trafikentreprenörer, säger Fredrik Cavalli-Björkman, trafikdirektör vid SL, i ett pressmeddelande.

SL uppskattar att mellan 25 och 40 procent av avgångarna på de berörda trafikslagen kommer att ställas in.

Eftersom resandet minskat kraftigt tror inte SL att de inställda avgångarna ska leda till ökad trängsel.

Kommer inte byta tidtabeller

SL påpekar att bara inom busstrafiken finns 14 000 hållplatser. Därför ska SL inte byta ut tidtabeller på hållplatserna.

– Att med kort varsel ta fram och byta ut fysiska tidtabeller på alla de platserna är en omöjlig uppgift. Därför är det viktigt att man söker sin resa på sl.se och i SL-appen, säger Fredrik Cavalli-Björkman.

Beslutet gäller från 23 mars och tills vidare.

 

ANNONS
Fakta

Så går SL-trafiken från 23 mars

Tunnelbanan och pendeltågen påverkas inte utan kör med ordinarie turtäthet.

Busstrafiken i hela länet justeras med färre avgångar under vardagar. Resorna kommer att vara sökbara på sl.se och i SL-appen. Under morgon- och eftermiddagstrafik körs förstärkningsavgångar som inte alltid kommer att vara sökbara.

Lokalbanor: Roslagsbanan, Lidingöbanan, Saltsjöbanan, Tvärbanan och Nockebybanan justerar trafiken med färre avgångar under vardagar. Under morgon- och eftermiddagstrafik körs förstärkningsavgångar som inte alltid kommer att vara sökbara.

Spårväg City justeras med färre avgångar under vardagar.

Pendelbåtarna går som vanligt, med undantag för linje 80 som får en justering av trafiken med färre avgångar. Waxholmsbolagets trafik påverkas inte. 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.