ANNONS

Efter elsparkcykeln – nu kommer elmopparna

split-elmoppe
Trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) vill vara steget före när elmopderna gör sitt intåg.
På kort tid har elsparkcyklarna blivit ett framträdande och omdiskuterat inslag på Stockholms gator.
Dags att förbereda sig för nästa invasion – från den hyrbara elmopeden.
ANNONS

I dag finns det endast ett företag i Stockholm som hyr elmopeder via app och där man kan lämna mopeden var man vill och inte behöver köra tillbaka den till uthyraren. Men det kan snabbt bli fler, rapporterar P4 Stockholm.

Vi måste se till att de fungerar och inte står i vägen

Daniel Helldén (MP) trafikborgarråd

Flera företag som erbjuder hyrbara elmopeder har kontaktat Stockholm stad, som nu agerar. Trafiknämnden ger i uppdrag till trafikkontoret att bevaka utvecklingen, särskilt när det gäller parkeringssituationen.

– Om det kommer nya mobilitetslösningar måste vi se till att de fungerar och inte står i vägen, säger trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP), till P4 Stockholm.

Staden vill ligga steget före

Man vill inte få samma problem som man haft med elsparkcyklarna, med cyklar som i många fall lämnats hipp som happ och blockerat framkomligheten på gator och torg.

Det finns en uppsjö med konstiga apparater

Daniel Helldén (MP) trafikborgarråd

Bolagen som hyr ut elmopeder behöver inget tillstånd för att etablera sig, men trafikkontoret ska nu undersöka om man behöver ta fram särskilda avtal med dem.

– Det finns en uppsjö med konstiga apparater som vi inte ens sett än. Då kan det bli ännu rörigare än vad folk upplever att det har varit med elsparkcyklarna. Så vi måste ligga steget före, säger Daniel Helldén.

ANNONS