ANNONS

Grönt ljus för fotbollspremiär i juni

Corona. Fotboll. Hammarby. Djurgården.
Klartecken för all svensk idrott.
Beskedet som så många väntat på har nu kommit.
I juni blir det tillåtet att tävla igen, vilket innebär grönt ljus för fotbollssäsongen och all svensk idrott.
ANNONS

Det blir en sportsommar trots allt.

På fredagsmorgonen gav idrottsministern Amanda Lind grönt ljus för all idrott, på alla nivåer och på både dam-  och herrsidan under förutsättningen att den sker utomhus och i enligt med restriktionerna kring offentliga tillställningar.

– Idrott betyder väldigt mycket för väldigt många, inte minst i tider av kris och stora förändringar. Därför är det positivt att Folkhälsomyndigheten nu gör bedömningen att idrottstävlingar kan hållas, även om det måste ske under andra förutsättningar än normalt, säger idrottsminister Amanda Lind i ett pressmeddelande. 

Matcher utan publik

Sportsommar absolut, men den blir inte helt som vanligt.

När det från och med den 14 juni blir tillåtet att tävla igen måste det göras utan publik. Förbudet mot allmänna sammankomster kvarstår. Den efterlängtade fotbollssäsongen får alltså följas framför tv:n.

– Beskedet om att tillåta idrott ska inte ses som att vi nu snabbt rullar tillbaka alla restriktioner. Vi är fortfarande i ett allvarligt läge utifrån ett smittskyddsperspektiv. Förbudet mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar för fler än 50 deltagare består och det kommer inte heller vara möjligt att samlas på sportbarer, pubar eller restauranger i större utsträckning än vad som gäller i dag. Sverige har valt en uthållig strategi för att möta krisen och att tillåta idrott under vissa omständigheter är en del i att strategin ska vara långsiktig, säger inrikesminister Mikael Damberg i samma pressmeddelande.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.