ANNONS

Grönt ljus för 30 timmar i förskolan

förskola
Ett steg närmare deltid för syskon på förskolan.
I kväll klubbade utbildningsnämnden att maxtiden 30 timmar i veckan i förskolan för barn till föräldralediga ska införas.
– Vi är väldigt nöjda att förslaget gick igenom, säger Lotta Edholm (L) skolborgarråd.
Nu ska förslaget upp i kommunfullmäktige.
ANNONS

Den nya majoriteten i Stockholms stad vill återinföra 30 timmar i veckan i förskolan som maxtid för barn till föräldralediga. Förslaget har utretts av utbildningsförvaltningen och stadsdelsförvaltningarna på Kungsholmen, i Bromma och i Hägersten-Liljeholmen. Samtliga förvaltningar har varit positiva till förändringen.

På torsdagskvällen togs ärendet upp i utbildningsnämnden och förslaget gick igenom vilket gläder Lotta Edholm (L) skolborgarråd.

– Rätten till heltid på förskolan för föräldralediga tycker jag ha lett till att förskolorna haft svårt att planera sin verksamhet och det har varit en återgång där förskolorna fått ägna sig mer åt barnpassning. Vårt förslag är viktigt och ska leda till att alla barn ska få bättre pedagogisk verksamhet i förskolan, säger hon.

Enligt förslaget ska heltiden slopas från och med den 1 februari nästa år. Innan beslutet kan börja gälla måste det upp i kommunfullmäktige, något som kommer att ske i slutet av året eller i början av nästa.