ANNONS

Helldén om halkan: ”Så här ska det inte vara”

Daniel Helldén är inte nöjd med hur det ser ut på trottoarerna.
Daniel Helldén är inte nöjd med hur det ser ut på trottoarerna.
Över tusen klagomål mot ishalkan har kommit in trafikkontoret på bara några dagar – och trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) förstår missnöjet.
– Jag har full förståelse för att folk är irriterade. Så här ska det inte se ut ut på trottoarerna, säger han till Mitt i.
ANNONS

Isiga trottoar och folk som halkar, trillar och slår sig i parti och minut. Det har varit några tuffa dygn för stadens gångtrafikanter när halkbekämpningen inte hunnit med.

– Så här ska det inte vara. Vi jobbar för att hitta bättre metoder för att klara halkan på trottoarerna, säger Daniel Helldén.

En upphandling pågår av kommande års snöröjning och halkbekämpning och där ställs, enligt Daniel Helldén, betydligt högre krav än i dag på att klara halkan på trottoarer och gångvägar. Den nya entreprenaden kommer dock inte att ta över förrän till säsongen 2020-2021.

Sopsaltning har varit ett framgångsrecept på stadens cykelbanor, och försök med att sopsalta även trottoarer i innerstan pågår vid S:t Eriksgatan. Det kräver i viss mån ett annat tillvägagångssätt, men det är en metod som Daniel Helldén tror på.

– Jag hoppas att det ska fungera bra, men jag har inte fått någon rapportering från årets försök ännu.

ANNONS

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.