ANNONS

Justitieministern sågar SL:s förslag om ny trängsellag

Justitieminister Morgan Johansson (S) om SL:s vädjan om en ny lag som skulle ge förare befogenhet att neka resenärer för att minska trängsel
Justitieminister Morgan Johansson (S) tycker inte att en ny lag behövs i kollektivtrafiken.
Regeringen och justitieminister Morgan Johansson (S) håller inte med SL och länsstyrelsen om att en ny lag behövs som skulle ge förare rätt att neka resenär att åka med – för att hindra trängsel och smittspridning.
ANNONS

I veckan vädjade SL och Länsstyrelsen Stockholm till regeringen om att en ny lag behövs för att minska trängseln i kollektivtrafiken, något som Mitt i var först med att rapportera.

Önskemålet var att ge poliser, ordningsvakter, busschaufförer och andra förare större befogenhet att avvisa passagerare för att hindra trängsel.

Nu svarar regeringen och justitieminister Morgan Johansson (S). Men det är inget medhåll som kommer fram.

– Det bästa är väl att se till att köra så många bussar så att det inte blir trängsel. Det är väl signalen tillbaka till Stockholms läns landsting, säger han till SVD.

Kör redan så mycket det går

Förslaget bereds just nu inom regeringen, men inget ytterligare besked har lämnats.

SL har redan satt fler avgångar i sommartrafiken och till hösten, när antalet resenärer ökar igen tar de höjd för fler förändringar.

– Vi behöver uppmana till ändrade skolstartstider. Det är också viktigt att de som kan fortsätter att jobba hemma och inte åker till kontoret. Vi måste hålla liv i att informera och fortsätta skapa tydlighet i vad som gäller. Förhoppningsvis så tar var och en sitt ansvar, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons (M).

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.