Kristoffer Tamsons om Metros tidningsställ: ”Ser för eländigt ut”

Metro, Kristoffer Tamsons, sopor
Så här ska det inte se ut längre menar Kristoffer Tamsons (M).
Sedan tidningen Metro lades ner har det blivit skräpigare i tunnelbanan. Det menar trafikregionrådet, Kristoffer Tamsons.
Nu hotar han med att om inget händer plockar SL själva bort dem – och skickar notan till Metro.

Efter att tidningen Metro försvann har tomma tidningsställ i SL-trafiken förvandlats till papperskorgar. SL har krävt att både tidningsställen och återvinningskärlen ska plockas bort men de står fortfarande kvar. Och det blir skräpigare och skräpigare.

Nu har trafikregionrådet i Region Stockholm, Kristoffer Tamsons (M), tröttnat på den skräpiga situationen. Detta rapporterar Dagens Nyheter om.

– Jag har inte sett att det påbörjats något arbete med att plocka bort tidningsställen. Om man inte börjar plocka bort detta å det snaraste, så gör vi det. Det handlar om över 1.000 tidningsställ i kollektivtrafiken, säger Kristoffer Tamsons till Dagens Nyheter.

Har till sista september på sig

Nu har SL ställt ett skarpt krav till Metro – som har till den sista september på sig att plocka bort ställ och kärl.

– Det ser för eländigt ut. Jag vill inte ha tomma tidningsställ och återvinningskärl som förfular vår SL-miljö. De platserna är till för resenärerna och jag ser gärna att de används till något annat, säger Kristoffer Tamsons.

Under juli månad sålde Metro sina tidningsställ till en tredje part som också ska forsla bort dem skyndsamt. Det har Metro intygat SL.

– Det är helt egalt, vi har ett avtal med Metro, vad de sedan gör med sin verksamhet i andra eller tredje hand är för mig ointressant, säger Kristoffer Tamsons.