ANNONS

Mögel och urin – Mathem anklagas för matsnusk

Mathem.
Mathem anklagas för mögel, varma kylbilar och personal som tvingats kissa bland matkassar
Mögel, varma kylbilar och personal som tvingats kissa bland matkassar. Anställda anklagar nätmatsföretaget Mathem för snusk, uppger Aftonbladet.
– Det där stämmer inte, säger Mathems VD Tomas Kull.
ANNONS

16 av 29 intervjuade personer som arbetat för livsmedelsföretaget Mathem berättar om matsnusk, dålig hantering av varor eller bristande hygien, uppger Aftonbladet och Viafrees program 200 sekunder.

– Jag har sett allt från möglig glass till mänsklig urin, säger Peter Boucher, som jobbar på Mathems lager i Stockholm, till Aftonbladet.

Enligt personalen har problemen handlat exempelvis om mögel, varma kylbilar och personal som tvingas kissa och byta mensskydd bland matkassarna som ska ut till kunder.

– Det kändes pinsamt att stå i skåpet med all mat och göra sina behov, säger en tidigare anställd chaufför i 200 sekunder tv-inslag.
Mathems vd och grundare Tomas Kull tar avstånd från uppgifterna:
– Det där stämmer inte. Jag går ju själv runt här hela tiden och tittar, säger Tomas Kull.

Enligt ett mail i går kväll från Tomas Kull till kunder skriver han att företaget undersöker vad som gått snett med kylan i bilarna: ”Vi söker alltid med ljus och lykta efter bättre varor, lägre priser och små misstag att åtgärda”.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.