ANNONS

Misstänkt pedofil hittade barn i hästspel – nu börjar rättegången

Star stable. En 39-årig man åtalas för att ha kontaktat barn på onlinespelet i sexuellt syfte
Enligt åtalet har mannen fått kontakt med barnen via Star Stable. Rättegången inleds i Stockholms tingsrätt på måndagen.
En 38-årig man misstänks ha utnyttjat 84 barn via ett hästspel på nätet. Enligt åtalet ska syskon ha utsatts – och han ska även ha försökt förmå barn att ta med sina husdjur i de sexuella övergreppen.
Nu inleds en 69 dagar lång rättegång mot stockholmaren.
ANNONS

Via det populära hästspelet Star Stable hittade mannen från Stockholm barnen som han sedan förgrep sig på via nätet, enligt åtalet.

– Mannen har enbart skrivit till flickor i chatten på hästspelet och fått dem göra saker på sig själva. I vissa fall har han också fått dem att göra saker på sina syskon, har kammaråklagare Marina Chirakova tidigare sagt.

Misstänks ha försökt involvera husdjur

Oftast har barnen varit ensamma framför datorerna. Men i några fall ska alltså offrens syskon ha utsatts. Mannen har enligt åtalet även försökt förmå barnen att ta med sina husdjur i de sexuella övergreppen.

Träffades aldrig

Enligt åtalet ska inte mannen ha träffat sina offer i verkligheten, utan all kontakt skedde via nätet.

Mannen, som nekar till brott, åtalas bland annat för våldtäkt, sexuellt ofredande och försök till våldtäkt. Han har suttit frihetsberövad i nästan två år, något som hans advokat kritiserat i en intervju med SVT.

– Målsägandena är barn från hela Sverige som vid tidpunkten för brotten varit mellan 7 och 14 år. De har utsatts för allvarliga brott under perioden juni 2017 till januari 2018, har kammaråklagare Marina Chirakova tidigare sagt.

Lång rättegång

Rättegången inleds i Stockholms tingsrätt nu under måndagen 18 november och 69 förhandlingsdagar är inplanerade.

Först den 11 maj väntas förhandlingarna vara avslutade.

Mannen nekar till brott.

ANNONS