Polisen börjar utreda mindre bedrägerier igen

Mobilbedrägerier var ett brott som prioriterades ner.
Mobilbedrägerier var ett brott som prioriterades ner.
Polisen i Stockholm la anmälningar om bedrägeri på hög, enligt Sveriges Radio. De blev helt enkelt för många ärenden. Nu har man anställt fler för att klara flödet.
– Prioriteringarna kom till för att säkra arbetsmiljön i ett personalmässigt kärvt läge, säger sektionschefen Jessika Nilsson.

Under hösten kom det enligt polisen en flod av anmälningar gällande bedrägerier i Stockholm. De blev för många att hantera och man prioriterade om så att ärenden fick gå före andra.

Polisen har alltid sagt att de fortfarande hanterade alla anmälningar, men att det skulle ta längre tid. De tog emot 100-150 ärenden varje dag och hade omkring 8000 anmälningar totalt.

Men enligt Ekot så las ärenden på hög och anmälningar som understeg 5000 kronor lämnades utan att hämta in bevismaterial. Exempelvis i fall som rörde mobil- och romansbedrägerier.

Anställt flera för att klara av

Nu meddelar polisen i Stockholm att höstens prioriteringen inte längre gäller.

– Prioriteringarna kom till för att säkra arbetsmiljön i ett personalmässigt kärvt läge. Vi har under hösten rekryterat cirka 25 utredare och under februari-mars kommer ytterligare 14 medarbetare till sektionen, säger Jessika Nilsson som är chef på Bedrägerisektionen i Stockholm på polisens hemsida.

Hon säger också att arbetsmiljön på sektionen nu har förbättrats. Det tillfälliga prioriteringsbeslutet upphävdes den 23 januari 2019.