”Politiskt naivt av Jonas Naddebo”

Skolborgarrådet Olle Burell (S)
Olle Burell, oppositionsborgarråd (S).
Det är politiskt naivt att tro att kulturförvaltningens verksamheter inte drabbas när 90 tjänster skärs bort.
Det anser oppositionsborgarråd Olle Burell (S), men får svar på tal av kulturborgarrådet Jonas Naddebo (C).

Som Mitt i tidigare rapporterat ska 90 av cirka 1 000 tjänster på kulturförvaltningen i Stockholms stad skäras bort. Nära 10 procent av arbetsstyrkan försvinner alltså.

Nu kommenterar oppostionsborgarrådet Olle Burell (S) nedskärningarna. Han menar att de är en ”direkt effekt av minskade anslag i den styrande majoritetens budget på kulturområdet.”

Han kritiserar också kulturborgarrådet Jonas Naddebos (C) löfte om att budgetminskningen inte kommer att påverka verksamheterna.

–Nu har verkligheten såklart hunnit ikapp, och då ser vi de nedskärningar som vi hela tiden varnat för. Att tro att verksamheterna inte drabbas av färre anställda är politisk naivitet, det funkar inte så i verkligheten, säger Olle Burell i en kommentar.

Jonas Naddebo ger svar dock svar på tal. Han anser att den omorganisation som kulturförvaltningen nu gör är helt nödvändig.

– För att stadens kulturarbete ska ha ett effektivt arbetssätt och kunna fokusera på sitt huvuduppdrag på lång sikt är det nödvändigt att göra denna omställning. Den grönblåa kulturbudgeten är nästan på en miljard och större än alla kulturbudgetar i stadens historia, bortsett från förra årets, och vi kommer att fortsätta prioritera barn, unga och kultur i ytterstaden, säger Jonas Naddebo.