ANNONS

Borgarrådet vädjar när statliga miljarder dras in

Socialborgarråd – Jan Jönsson.
Socialborgarrådet Jan Jönsson (L) ser allvarligt på att statsbidrag försvinner.
I dag presenterade regeringen övergångsbudgeten där inga extra pengar till kommunerna finns med.
Ett stort bekymmer för kommunerna, menar socialborgarrådet Jan Jönsson (L), som i ett brev till övergångsregeringen vädjar om att statsbidragen för ensamkommande måste vara kvar.
ANNONS

I brevet till övergångsregeringen skriver socialborgarrådet Jan Jönsson (L) att statsbidragen som ska hjälpa kommuner att ordna boende för ensamkommande som berörs av gymnasielagen bör förlängas, skriver SVT.

– Situationen är ganska akut för om statsbidragen helt och hållet upphör så kommer en del kommuner att avsluta alla sina boenden till jul. Det är väl ett ansvar som även en övergångsregering måste ta hänsyn till, säger Jan Jönsson till SVT.

I Stockholm har kommunen satt undan pengar för att täcka upp kostnaderna ifall statsbidragen försvinner. En summa på 20 miljoner kronor som de nu kommer ta i anspråk. Något som kanske inte är möjligt i andra kommuner.

– Hur de andra kommunerna i länet gör vet vi inte, och då riskerar vi att hamna i att ganska många av de ensamkommande i de kommunerna hamnar i Stockholms citykärna, säger Jan Jönsson (L) till SVT.