ANNONS

Tamsons (M) om justitieministerns utspel: Känns inte påläst

Kristoffer Tamsons (M) och Morgan Johansson (S)
Kristoffer Tamsons (M) och justitieminister Morgan Johansson (S).
Kristoffer Tamsons (M), trafikregionråd, tycker att justitieministern Morgan Johanssons (S) sågning av SL:s önskan om en lag som skulle ger förare rätt att neka passagerare är nonchalant.
– Jag ser fram emot en mer mogen dialog i frågan, säger han.
ANNONS

Justitieminister Morgan Johansson (S) sågar SL:s och länsstyrelsens begäran om en ny lag som skulle ge förare rätt att neka resenär att åka med för att hindra trängsel och smittspridning.

I stället tycker han att SL borde sätta in fler bussar.

Kristoffer Tamsons (M), trafikregionråd och ordförande för SL, tycker att det är uppseendeväckande att Morgan Johansson svarar så nonchalant.

– Han förkastar sin egen myndighets, alltså länsstyrelsen i Stockholm, svar genom att okunnigt säga att det ska köras mer bussar, när det redan i dag körs med så gott som fullt trafikutbud och även i vissa delar en än mer utökad busstrafik än normalt, säger han till Mitt i.

”Förefaller inte vara påläst”

Det var den 11 juni som regeringen gav länsstyrelsen i uppdrag att se över hur väl Folkhälsomyndighetens rekommendationer efterlevs i kollektivtrafiken.

Utifrån det så har länsstyrelsen, tillsammans med bland annat SL, svarat regeringen att det behövs en tillfällig lagändring snarast som ger bland annat busschaufförer ökade befogenheter att förhindra trängsel.

– Han förefaller inte vara påläst och går emot de bedömningar som görs av två egna myndigheter; länsstyrelsen och polisen. Det känns inte helt professionellt i min bok. Jag ser fram emot att parterna framöver för en formell och mer mogen dialog i frågan, säger Kristoffer Tamsons.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.