ANNONS

Tegnell: ”Stockholmare bör jobba hemifrån”

Folkhälsomyndighetens pressträff den 16 mars 2020
Folkhälsomyndighetens pressträff. Anders Tegnell, statsepidemiolog, Johanna Sandwall på Socialstyrelsen och Morgan Olofsson, MSB.
Stockholmare som kan bör jobba hemifrån på grund av samhällssmittan.
Det rekommenderade Folkhälsomyndigheten och statsepidemiologen Anders Tegnell vid måndagens pressträff.
ANNONS

Folkhälsomyndighetens pressträff 16 mars

På Folkhälsomyndighetens dagliga pressträff konstaterade statsepidemiolog Anders Tegnell att vi nu har en samhällsspridning av coronaviruset i Sverige. Virusets spridning går nu inte längre att enbart koppla till personer som varit utomlands.

– Det är så att samhällsspridning sker, framför allt i Stockholm. Det gäller att ta stort personligt ansvar. Om man vaknar på morgonen och känner sig småkrasslig ska man stanna hemma. Även om man känner sig frisk efter några timmar är det bättre att vara hemma och sen gå tillbaka till jobbet dagen efter, säger han.

Jobba hemma

Konstaterandet gör nu att Folkhälsomyndigheten rekommenderar alla stockholmare att jobba hemifrån om de kan.

– Vi måste sätta in rätt åtgärder vid rätt tillfälle för att inte trötta ut folk. Det går att jobba hemma en vecka eller en månad men tillslut behöver man gå dit. Vi försöker hålla den här perioden så kort som möjligt, säger Anders Tegnell.

Äldre ska stanna hemma

På grund av det rådande coronaläget uppmanar nu Folkhälsomyndigheten dessutom alla äldre att hålla sig hemma – framför allt i Stockholmsregionen.

– Det är inte kul att vara instängd, men nu har vi kommit så långt att det är nödvändigt. Vi som samhälle måste hitta lösningar för att äldre ska hålla sig friska, säger Anders Tegnell.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands Väsby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.