Trafikkontoret misstänks för korruption efter snöröjningen

Snöröjning på Lidingö. Snö
Snöröjningen var på många håll bristfällig i vintras.
Brister i snöröjningen i vintras kan kopplas till otillbörliga vänskapsrelationer mellan trafikkontoret i Stockholms stad och entreprenörerna Peab och Svevia. Enligt revisionsrapporten kan inte vänskapsbandens påverkan uteslutas, rapporterar SVT Stockholm.

Enligt revisionsrapporten – angående vinterns kritiserade snörörjning – har trafikkontoret inte krävt viten trots att Peab och Svevia tydligt brustit i sina uppdrag.

Något som kan ha kopplingar till vänskapskorruption.

”Vi kan inte utesluta att personliga vänskapsband mellan anställda hos trafikkontoret och entreprenörerna påverkar detta inkonsekventa handlande”, står det i rapporten som SVT Stockholm tagit del av.

Det var i mars som SVT rapporterade om fusk med snöröjningen och överfakturering. Efter avslöjandet startade Stockholms stad en egen granskning av snöröjningen. De beslutade även att polisanmäla entreprenörerna för fusket.

Nu visar resultatet – revisionsrapporten – att fyra av de elva anställda på driften hos trafikkontoret tidigare varit anställa hos entreprenörerna som nu ansvarar för snöröjningen i Stockholms stad.