ANNONS

Trångt på tågen i helgen – Getingmidjan stängs av igen

Getingmidjan stängs av mellan den 18 och 21 oktober 2019
Informationsvärdar kommer visa resenärerna rätt i pendeltrafiken som lär bli ovanligt trång för att vara helg.
Sträckan mellan Stockholms central och Stockholms södra stängs av i helgen. Tågresenärer som ska söderut i landet kommer därför vara tvungna att använda sig av pendeltågen för att ta sig till sina fjärrtåg. Räkna med trängsel, mycket packning och allmän förvirring.
ANNONS

Brukar du åka tåg söderut från Stockholm på sommaren vet du att det är lite extra bökigt. I flera år i rad har Trafikverket stängt av spåren mellan Stockholms central och Stockholms södra – som kallas Getingmidjan – för underhållsarbete.

I helgen passar de på att få lite extra arbete gjort och stänger återigen av Getingmidjan.

Resenärer som ska med fjärr- och regionaltåg söderut i landet behöver därför kliva på sina tåg vid Stockholms södra eller Flemingsbergs pendeltågsstation, i stället för Stockholms central. Dessutom får resenärer som rest till Stockholm från södra landet kliva av vid dessa stationer.

Getingmidjan vid Stockholms central

Getingmidjan, tågspåret för fjärr- och regionaltåg söderut från Stockholms centralstation. Foto: Mostphotos.

Pendeltågen fylls med tågresenärer från hela landet

För att ta sig från Centralen till ersättningsstationerna – eller vice versa – hänvisas resenärerna därför till Stockholms pendeltåg, något som gör att allmän trängsel och förvirring brukar sprida sig i tågtrafiken.

Men för att underlätta kommer tågbolagen att ha informationsvärdar på plats på alla de tre berörda stationerna, skriver Trafikverket i ett pressmeddelande. De eventuella bytena med pendeltåg kommer även att finnas med på biljetten och bytestiden är inräknad i tidtabellerna för helgen.

Avstängningen börjar klockan 22 på fredagen den 18 oktober och hävs på måndagsmorgonen klockan 05 den 21 oktober – lagom till att den ordinarie pendeltrafiken drar igång.

Resenärer söderut i landet byter vid Flemingsbergs pendelstation under avstängningen av Getingmidjan sommaren 2018. Foto: Åsa Sommarström.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.