ANNONS

Vattenfall: Strömmen tillbaka för alla bofasta

Strömlöst i stora delar av Vallentuna kommun.
Stormen Alfrida slog ut strömmen för tiotusentals hushåll runtom i länet.
Nu ska strömmen vara tillbaka hos alla bofasta Vattenfallkunder efter stormen Alfridas framfart – något SVT Nyheter Stockholm var först att rapportera om. Stormen, som slog till för 20 dagar sedan, slog ut strömmen för tiotusentals av Vattenfalls kunder över hela länet.
ANNONS

Natten mot onsdagen den 2 januari drog stormen Alfrida in över Stockholms län, med förödande effekter. De kraftiga vindbyarna ställde in både flygtrafiken på Bromma flygplats och tågtrafiken på flera håll i länet. Ett oräkneligt antal träd låg som plockepinn på många håll.

Men den mest påtagliga konsekvensen var de omfattande strömavbrotten. Elledningar revs ner av fallna träd på många håll. Bara på skärgårdsön Söderöra föll cirka 500 träd. Tiotusentals hushåll blev utan ström och arbetet med att reparera skadorna visade sig svårt.

99 sommarstugor fortfarande strömlösa

Enligt SVT Nyheter Stockholm har totalt 500 skogshuggare och montörer från hela landet arbetat med att få tillbaka strömmen i området. Och nu ska alltså strömmen vara tillbaka hos samtliga bofasta Vattenfallskunder.

– Det stämmer. Det är fortfarande 99 fastigheter som är utan ström, men det rör sig om sommarstugor, bekräftar Peter Stedt, presstalesperson på Vattenfall, för Mitt i.

 

– Prognosen för dem är oförändrad, det vill säga att de kommer få tillbaka strömmen senast den 25 januari, fortsätter han.

Uppgifterna gäller bara Vattenfalls kunder. Hur det ser ut med kunderna hos andra elbolag, som Eon och Ellevio, har vi i nuläget inga uppgifter om.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.