Peter Wallmark anklagas för att ha fuskat med kvitton

Peter Wallmark är Sverigedemokraternas gruppledare i stadshuset.
Peter Wallmark är Sverigedemokraternas gruppledare i stadshuset.
Sverigedemokraternas gruppledare i Stockholm, Peter Wallmark, anklagas för kvittofusk, enligt Aftonbladet. Bland annat ska han ha redovisat alkohol som mat och köpt saker för privat bruk för skattepengar. Enligt en tidigare kassör ska det också ha förekommit en förfalskad namnteckning.

Sverigedemokraternas gruppledare i stadshuset, Peter Wallmark, anklagas i Aftonbladets 200 sekunder för att ha fifflat med kvitton. Bland annat ska han ha skrivit upp alkohol som mat när partiet haft middagar och köpt livsmedel och hygienprodukter för privat bruk för skattepengar.

Kassörs namnteckning kan ha förfalskats

Uppgifterna kommer från tidigare partimedlemmar. De ska ha begärt att få se kvitton för att skriva på årsredovisningen, men inte fått se några. Enligt Aftonbladet handlar det om kommunalt partistöd på flera miljoner kronor.

En av uppgiftslämnarna var tidigare kassör för Sverigedemokraterna. Hon berättar för Aftonbladet att hennes namnteckning måste ha förfalskats på redovisningen av skattepengarna till kommunen 2017.

– Jag har aldrig skrivit på. Det känns obehagligt att se min namnteckning där, säger den tidigare kassören till Aftonbladet.

Peter Wallmark skriver i ett mejl till Aftonbladet att inga underskrifter förfalskats och att partiets kreditkort har använts enligt reglerna.

 De tidigare partimedlemmarna har polisanmält Peter Wallmark, enligt Aftonbladet.

Tidigare stormar kring Peter Wallmark

Det är inte första gången Peter Wallmark är i blåsväder. Mitt i har tidigare berättat att han tagit ut dubbel lön efter att ha anställt sig själv och sin fru som politiska sekreterare, samtidigt som han fått arvode som förtroendevald och att han anklagats för byggfusk och obetalda fakturor i sitt byggbolag, bland annat.