ANNONS

Wanngård hyllar mittenlösning – även i stadshuset

Karin Wanngård om regeringslösningen
Karin Wanngård (s) är glad att Sverige ser ut att få en socialdemokratisk statsminister.
Mittensamarbetet som ser ut att bli verklighet på regeringsnivå är historiskt och borde ha genomförts även i Stockholms stad, tycker oppositionsborgarrådet Karin Wanngård (S).
– Hoppas att det även droppar ner i Stockholm stadshus så småningom, säger hon.
ANNONS

Beskedet om att Vänsterpartiet tänker släppa fram Stefan Löfven som statsminister i en S/MP-regering är glädjande, tycker Karin Wanngård.

– Det är bra att man lyckas lösa den svåra parlamentariska situation som valet ledde till. Det är det viktigaste av allt – och naturligtvis att man lyckas hålla Sverigedemokraterna väldigt långt borta från makt och inflytande.

Orolig för marknadshyror

Men hon är också bekymrad över delar i uppgörelsen som regeringspartierna gjort med Liberalerna och Centerpartiet.

– Jag ser med oro på marknadshyror i nyproduktion. För i framförallt Stockholm har vi en bostadsmarknad som inte fungerar idag, med ett väldigt stort underskott av just hyresrätter. Och vart kommer då en marknadshyra ta vägen?

I nästa stund konstaterar hon att det är ”ett givande och ett tagande” i förhandlingar av det här slaget.

– Det finns samtidigt positiva inslag på till exempel klimat- och miljöområdet, med bland annat mer fokus på tåg och flygskatten kvar.

”Historisk händelse”

Karin Wanngård beskriver mittensamarbetet på riksnivå som en historisk händelse, och något som kommer att blir nödvändigt i allt fler kommuner och regioner i landet. Inte minst i Stockholm, där S sonderade terrängen med både L och C efter valet.

– Men då fick vi ett väldigt tydligt svar från Lotta Edholm och Liberalerna i Stockholm att Socialdemokraterna ville de absolut inte ha med att göra. Det är skönt att se att hon ändrat sig på riksnivå åtminstone. Hoppas att det även droppar ner i Stockholms stadshus så småningom.

Moderaternas i Stockholms stad vill inte kommentera beskedet.

ANNONS

– Vi avvaktar till dess att en ny statsminister är vald för att inte föregå riksdagsprocessen, säger M:s pressekreterare Edward Tovi.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.