TV: Här är bagarsystrarnas galnaste semlor

Anne Dolk och Tina Westblad på Balders bröd älskar semlor – minst en per dag är måttot.
Anne Dolk och Tina Westblad på Balders bröd älskar semlor – minst en per dag är måttot.
Bagarsystrarna Tina Westblad och Anne Dolk, som driver Balders bröd, säljer både traditionella semlor och helt galna smakvarianter. De älskar semlor – minst en per dag är deras måtto.

Här kommer lite inspiration för dig som vill gå på äventyr i djungeln av semlor. Anne Dolke och Tina Westblad på Balders bröd avslöjar lite smaskiga detaljer om udda semlor i butikens sortiment:

Rocky road-semlan:

”En wienersemla med marshmallows, cashewnötter och grädde. Det är lite choklad också.”

Semmelkyssen:

”Det är en liten, liten goding med mandelmassa och grädde. Den ska vara som en teaser och är mindre än mini.”

Chokladsemlan:

”Choklad i vetedegen, mandelmassa och chokladtryffelgrädde. Mycket choklad för chokladälskaren.”

Lyxsemlan:

”Lyxsemlan är en vetedeg, vaniljkräm, mandelmassa och grädde. Vår morbror var heltokig i semlor med vaniljkräm, han tog vaniljkräm och slängde på en semla och åt i lunchrummet varje dag.”

Saffranssemlan:

”Den kör vi under jul och nyår.”

Elvissemlan:

”Vi fick ju pris för Elvissemlan, men den gör vi inte i dag. Banan, hallonsylt, jordnötssmör och grädde. Elvis Presley brukade ha det på mackorna.”

Vegansemlan:

Och, sedan görs även varianter såsom nya vegansemlan samt gluten- och laktosfri semla.

PS: Har du eller din familj också en egen smakvariant på semlor? Då kan du väl skicka in en bild på dig och semlan och berätta kort vad som gör din semla till den godaste.