Borani labo – Yoghurtröra med rödbetor

Matbloggaren Maryam Madaresi i Liljeholmen lagar persisk vinterfestmat.
Maryam dekorerar röran med rivna rödbetor.
Matbloggaren Maryam Madaresi firar Yalda 21 december, det persiska midvintersolståndet.
Lär dig laga persisk yoghurtröra, perfekt till ris och grytor.

För fyra personer

Ingredienser

2 dl grekisk yoghurt

1 st kokt rödbeta

1 tsk balsamico

1/2 tsk malen kummin

1/2 tsk kummin hela

1/2 tsk socker

Salt och peppar efter smak

Så här gör du

  1. Riv rödbetan grovt.
  2. Blanda den med yoghurten och andra kryddor.
  3. Låt stå en halv timme innan servering.

Tips! Dekorera röran med rivna rödbetor och hela kumminfrön.

Matbloggaren Maryam Madaresi i Liljeholmen lagar persisk vinterfestmat.

Vid sidan av spisen har Maryam nötter och bär för att dekorera maten. Foto: Åsa Sommarström