Min lokala hjälte

Jimmi Erikson från Lilla Ego är Årets kock

Jimmi Eriksson från Lila Ego är Årets kock.
Jimmi Eriksson från Lila Ego är Årets kock.
Noribakad hälleflundra och gratinerad kungskrabba serverad med broccoli, soja och mandel. Tävlingsrätten signerad Jimmi Eriksson, Lilla Ego, Årets kock.
Noribakad hälleflundra och gratinerad kungskrabba serverad med broccoli, soja och mandel. Tävlingsrätten signerad Jimmi Eriksson, Lilla Ego, Årets kock.
Samtliga tävlande i finalen var män. Juryn bestod av 23 män och 6 kvinnor.
Samtliga tävlande i finalen var män. Juryn bestod av 23 män och 6 kvinnor.
Kockarna har varit igång sedan tidig morgon.
Kockarna har varit igång sedan tidig morgon.
Årets kock 2016 heter Jimmi Eriksson och är kock på Lilla Ego.
Även andra och tredjeplatsen kneps av stockholmskockar.

Finalen av Årets kock hölls i Globen Annexet under torsdagen. Kockarna började laga redan tidigt på morgonen. Vid 12.00 ställdes den första tävlingsrätten fram för juryn att bedöma. Den sista klockan 14.20.

Det blev helstockholmskt på prispallen. Både guld, silver och brons gick till kockar från Stockholmskrogar.

Guld: Jimmi Eriksson, Lilla Ego, Stockholm

Silver: Johan Backeus, Aveqia, Stockholm

Brons: David Lundqvist, Gute Grill & Bar, Stockholm

Jimmi Eriksson var märkbart tagen när han tog emot priset från Prins Carl-Philip.

– Den här adrenalinpushen just nu är helt overklig. Det är magiskt, sa han.

Hans råd till andra kockar som vill lyckas:

– Ha roligt och ta det lugnt. Njut av att laga god mat.

Arrangörerna av tävlingen har fått kritik för bristen på kvinnor. Samtliga tävlande i finalen var män. Juryn bestod av 23 män och 6 kvinnor.

Fakta

Årets finalister:

Fredrik Andersson, Gothia Towers, Göteborg

Johan Backeus, Aveqia, Stockholm

Jimmi Eriksson, Lilla Ego, Stockholm

Jonas Karlsson, Noga Matstudio, Stockholm

Jonathan Kasche, Lilla Ego, Stockholm

David Lundqvist, Gute Grill & Bar, Stockholm

Daniel Müllern, Ystad Saltsjöbad, Ystad

Manfred Nilsson, Lilla Ego, Stockholm