Bytte tv-spelsdesign mot japanska pannkakor

Kaori Kato kom till Sverige för att formge tv-spel. Nu öppnar hon MamaWolf som serverar japanska street food-pannkakor.
Kaori Kato kom till Sverige för att formge tv-spel. Nu öppnar hon MamaWolf som serverar japanska street food-pannkakor.
Okonomiyaki har olika fyllnignar. De görs på en deg av mjöl, ägg och finhackad kål. De är krispiga på utsidan och mjuka inuti.
Okonomiyaki har olika fyllnignar. De görs på en deg av mjöl, ägg och finhackad kål. De är krispiga på utsidan och mjuka inuti.
Ägaren Kaori Kato och Maki Fokine förbereder sig inför den officiella öppningen i mitten av april.
Ägaren Kaori Kato och Maki Fokine förbereder sig inför den officiella öppningen i mitten av april.
Nu gör de japanska street food-pannkakorna sitt intåg på Söder. I mitten av april öppnar Stockholms första renodlade Okonomiyaki-restaurang officiellt – men redan nu kan man smita in för en smakbit.

Inne på MamaWolf på Timmermansgatan 15 tar ägaren Kaori Kato emot oss med ett leende. Sedan hon fick tillgång till lokalen i december har hon jobbat hårt för att kunna öppna.

Restaurangens väggar pryds av färggranna målningar signerade Kaori Kato själv. Hon flyttade hit från Japan för fem år sedan för att arbeta som grafisk formgivare för ett internationellt tv-spelsföretag.

– Men jag har jobbat på en Okonomiyaki-restaurang i Japan och har alltid drömt om att öppna en här, säger Kaori Kato.

43 år gammal har hennes dröm blivit verklighet i och med öppningen av MamaWolf, stället som ska förse Södermalm med japanska matpannkakor eller Okonomiyaki som de också kallas.

Namnet kommer från de japanska orden okonomi, ”som du vill”, och yaki som står för ”grillad” eller ”bakad”. Hos MamaWolf görs pannkakorna, vars deg är gjord på mjöl, ägg och finhackad kål, i ugn med olika fyllningar.

Just nu går det att välja på bacon och majs, grönsaker eller en glutenfri ”low carb”-version med biff. Men Kaori Kato har planer på att byta ut menyn med jämna mellanrum i framtiden.

Pannkakorna är krispiga på utsidan och mjuka på insidan. De är toppade med okonomiyaki-sås, en sås som liknar den söta teryiakin och japansk majonnäs.

– Det är enkel street food, väldigt casual. Jag ville göra japansk mat som känns lätt för folk att testa på. Jag har anpassat smakerna så att de passar i Sverige, berättar hon.

MamaWolfs officiella öppning sker i mitten av april, fram tills dess har de sporadiska öppettider så för den som är nyfiken kan det vara värt att kika förbi redan tidigare.

– Jag hoppas att folk gillar det, säger Kaori Kato.

Fakta

Pannkakshak en av många nya japaner

Mat: MamaWolf är Stockholms första renodlade okonomiyaki-restaurang där japanska street food-pannkakor, med olika fyllningar står på menyn.

Plats: Timmermansgatan 15, Södermalm

Öppning: Har redan smygöppnat men den officiella öppningen sker i mitten av april.

Drivs av: 43-åriga Kaori Kato från Japan

Fler nya japaner på gång: Bentostället Makoto på Drottninggatan 108 och ramenrestaurangen Totemo på S:t Eriksgatan 70 öppnar båda under april. Läs mer här.