Béatrice Becher och Jonas Sandberg öppnar bar
Béatrice Becher och Jonas Sandberg öppnar bar

Cigarrer på menyn när ny vinbar öppnar

Krog / Mat och vin 

Cigarrerna har en given plats på Södermalms nya vinbar som öppnar senare i januari.
– Vi gillar verkligen cigarrer, säger Jonas Sandberg som är en av ägarna.

Redan i september kunde Mitt i berätta att Erstagatan skulle få en ny vinbar. Det var restaurangen Karls korvars plötsliga bortfall som gjorde att en ledig lokal fanns tillgänglig.  Sedan dess har sommeliererna Béatriche Becher och Jonas Sandberg snickrat på sin vinbar som kommer att heta Foli.

Vi intervjuade Jonas Sandberg tidigare i höstas:

Vad står på menyn?

Eftersom både Béatrice och jag är sommelierer (Jonas har jobbat på Fäviken och Sturehof, där han även jobbade i hop med Béatrice, reds. anm.) blir det såklart mycket bra vin. Men vi vill inte begränsa oss till det så vi kommer även satsa på bra öl, cocktails mat och cigarrer.

Cigarrer?

– Ja, det är ganska smalt. Men också härligt. Och vi gillar verkligen cigarrer, även om det inte alltid är så lockande att ställa sig ute och röka i vinterkylan så känns det som en härlig grej att ha på menyn.

Erstagatan ligger lite avsides. Vad är tanken där?

– Vi vill gärna vara en destinationsrestaurang. Det finns en bra vibb i det här området med restauranger som Nook, AI-ramen och Pom och Flora. Att Punk Royal och Babette-gänget också öppnar nytt här gör inte saken sämre. Dessutom verkar grannarna verkligen gillar att det händer saker i kvarteret.

Fler vinbarer

Det är långt ifrån den första vinbaren som öppnat i Stockholm den senaste tiden och knappast den sista. Bland annat byter hälsorestaurangen 828 inriktning: från nyttiga nudelrätter till friska viner.

Baren ska heta Dryck och slår upp portarna senare i vår.

Fler recensioner och nyheter om mat och krogliv hittar du här.

Få stenkoll på helgen: Prenumerera på Mitt i Stockholms och Allt om Stockholms gemensamma nyhetsbrev Fredagspepp!

Fler nyheter från Täby

Sport

AIK har det starkaste varumärket

Bild på Kungliga Vetenskapsakademien har beslutat att utdela Beijerstiftelsens Lärarpris till Ingvar Lindqvists minne år 2017 i matematik till Anna Efremova, Täby Friskola, ”för sin undervisning i matematik där hon med stort engagemang omsorgsfullt tränar och inspirerar matematisk problemlösning och grupparbete”,
Nyheter

Täbylärare får ”lärarnas Nobelpris”

Bianca Salming, mångkamp, Turebergs Friidrottsklubb
Sport

Sportsvepet: Gott om Stockholmshopp i EM

Nyheter

TV-serie tar plats i norrort

Nyheter

Äldre protesterar – slängs ut från nöjeslokal

Snackisar

Klassikern klår prinsess-semlan