Min lokala hjälte

Detta händer i krogstockholm

I konkurrens med 650 andra ställen runt om i världen är Linje 10 på Tjoget numera världens 25 bästa bar.
I konkurrens med 650 andra ställen runt om i världen är Linje 10 på Tjoget numera världens 25 bästa bar.
Fadde vill ta Östermalm till Södermalm. Och i Gamla stan öppnar ny vinbar. Dessutom är Linje tio tydligen en av världens bästa barer. Här är fredagens krognyheter från MItt i-redaktionen.

Vinbarstrenden fortsätter. Nyligen öppnade Combo på Odengatan och om ett par månader ska vinbar på Erstagatan slå upp portarna. Nästa satsning på vin och bar är Vinköket i gamla stan. Det är Le Rouge-gängets senaste avknoppning och precis som på andra ställen  i Gamla stan exemplevis på Djuret -Tweed- The Burgundy -Omakase köttslöjd ska du kunna gå mellan ställena via underjordiska gångar.

– Det är ju fler än vi som öppnar vinbar i stan. Gästerna har, precis som när det gäller öl, blivit kunnigare och nyfiknare. Man beställer inte längre bara ett glas vitt eller rött. I Vinköket ska man kunna resonera sig fram till något riktigt gott, säger krögaren Mathias Pilblad till tidningen White guide.

Borta på Södermalm fortsätter Fadde Darwich utvecklingen av Underbara bar på Östgötagatan, som han tog över för nästan ett år sedan.  Nu vill han snofsa till sitt ställe utan att för den sakens skull skrämma bort den trogna publiken. Södermalm behöver mer flärd och till Mitt i:s kollegor på Allt om Stockholm säger Fadde att:

– Vi tar Stureplan till Södermalm. Vi tycker inte att man som Södermalmsbo ska behöva åka till Östermalm för att gå på flotta krogar … och så tycker vi även att det flotta inte ska vara så dyrt. Vi kommer att erbjuda toppkvalitet, från inredning till mat – men exempelvis så kommer en stor stark bara att kosta 29 kronor.

En sista nyhet är att sedan igår är Linje tio på Tjoget är världens 25:e bästa bar. Åtminstone om vi väljer att tro på den internationella tävlingen World’s best bars. Linje tio placerade sig på 25 plats i ett race där över 650 ställen från bland annat Shanghai, Amsterdam, New York och London deltog.

Tips! Få stenkoll på helgen och läs de bästa reportagen från Mitt i Stockholm – prenumerera på vårt nyhetsbrev Fredagspepp!