Prisad foodtruck öppnar burgarställe i Handen

Paulo och Marcus Pires öppnar Between Buns restaurang på tisdag.
Paulo och Marcus Pires öppnar Between Buns restaurang på tisdag.
Paulo och Marcus Pires öppnar restaurangen Between Buns i Handen.
Paulo och Marcus Pires öppnar restaurangen Between Buns i Handen.
Paulo och Marcus Pires öppnar restaurangen Between Buns i Handen.
Paulo och Marcus Pires öppnar restaurangen Between Buns i Handen.
Paulo och Marcus Pires öppnar restaurangen Between Buns i Handen.
Paulo och Marcus Pires öppnar restaurangen Between Buns i Handen.
Paulo och Marcus Pires öppnar restaurangen Between Buns i Handen.
Paulo och Marcus Pires öppnar restaurangen Between Buns i Handen.
Paulo och Marcus Pires öppnar restaurangen Between Buns i Handen.
Paulo och Marcus Pires öppnar restaurangen Between Buns i Handen nu på tisdag 14 november.
Between Buns meny genomsyras av chili och högrev.
Between Buns meny genomsyras av chili och högrev.
Ny stor matnyhet i Haninge: Prisade Paulo och Marcus Pires, som driver foodtrucken Between Buns, öppnar streetfood-restaurang i Handen. Bbq-burgare och portugisisk friterad torsk står på menyn.

Betweens Buns tar över Indisk grills lokal på Hantverkarvägen i Handens industriområde.

Bakom Between Buns finns Paulo Pires, 48, och Marcus Pires, 25.

Och, jo, visst är det far och son.

Det blir perfekt att öppna restaurangen nu

– Vi hade båda en dröm om att göra något eget inom matvärlden. När jag fick tag på en vagn jobbade pappa på Phil’s burger i stan. Jag frågade och pappa hoppade på, säger Marcus Pires, som själv bor i Västerhaninge.

Matvagnen har setts på Stockholms gator de senaste två åren.

Men i september och oktober har Paulo och Marcus tagit den till Handen.

Utanför gamla Indisk grill har de haft vagnen öppen några dagar i veckan.

Mellan kunderna har de jobbat på högvarv för att få restauranglokalen klar.

Likt vagnen kommer lokalen att gå i orange, med ett 30-tal sittplatser och en lång dinerliknande bar.

Häromdagen stängde Paulo och Marcus vagnen för sista gången i höst och nu på tisdag, 14 november, väntas själva restaurangen öppna.

Vi märkte ju att folk inte fattade vad bacalhau á peixaria var.

– Vi har märkt att det börjat bli väl kallt för folk att stå och äta utomhus. Det blir perfekt att öppna nu, säger Paulo Pires.

Högrev och chili kommer prägla menyn i restaurangen.

Bbq-burgare, halloumiburgare, bacalhau (portugisisk salttorkad och friterad torsk), lammstek och cheese steak är det pappa och son Pires satsar på.

Paulo Pires har likt många andra foodtruck-entreprenörer varit runt i USA och studerat matkulturen.

Men han har rötterna i Portugal och ville egentligen köra portugisiskt rätt igenom.

3 000 personer jobbar i Handens industriområde. Det här känns som en bra plats.

– Men vi märkte ju att folk inte fattade vad bacalhau á peixaria var. Så vi anpassade oss lite. Nu är det mer burgare, vi är lite bredare, men vi har bacalhaun kvar, säger han.

Bunsen – briochebröden – görs av surdeg.

– Och det blir inte Åbro, Falcon eller några Jack Vegas-maskiner. Det blir fräscht och bra kvalitet, och godare öler som kostar lite mer. Vi hoppas kunna sälja från lokala mikrobryggerier, säger Paulo Pires.

Varför just Handens industriområde?

– Marcus undersökte någon annan plats först, men 3 000 personer jobbar i Handens industriområde. Det här känns som en bra plats, säger Paulo.

Till sommaren kommer gästerna dessutom kunna sitta ute och äta. Ett trädäck, en blivande uteservering, har gjorts i ordning.

Paulo och Marcus vagn hette först PM Pires, och de är kända bland Stockholms streetfood-fantaster.

De vann pris för sin Bacalhau à Peixeria som bästa kreativa rätt på Nordiska mästerskapen i food truck-serveringar 2015.

Samma pris kammade man hem på Grilled Cheese Stockholm 2016, där olika matvagnar tävlade om att göra den bästa varma mackan.