Fandado Biz Apartments Hotel
I april öppnar får Hammarby Sjöstad en ny fusionkrog som öppnar på hotellet Biz Aparment.

Ny fusionrestaurang öppnar i Hammarby Sjöstad

Krog / Mat och vin 

Fandado är namnet på den nya krogen som flyttar in på hotellet Biz Apartment Hammarby Sjöstad. Restaurangens fokus: rätter från hela världen och social dining.

Enligt White Guide är tanken att Fandado, som på det påhittade världsspråket esperanto betyder ”fusion”, ska vara ett ställe för alla.

– Vi har valt namnet Fandado för att vi vill inte vara bundna till någon speciell etnicitet eller matkultur och då Esperanto tänktes bli ett världsspråk som alla kunde relatera till och förstå så tyckte vi att det passade bra in på oss och vad restaurangen kommer spegla, berättar general manager Anette Åsell som tidigare arbetat bland annat på Lilla Ego och Fotografiska för White Guide.

Öppnar i april

Sju dagar i veckan kommer restaurangen inne på hotellet Biz Apartment Hammarby Sjöstad att servera frukost, lunch och middag, och bjuda på rätter från hela världen, inspirerade av olika kulturer och smaker.

Fokus kommer att ligga på social dining med mindre rätter som serveras för att delas på. Hit kommer sällskap för att umgås och äta tillsammans på ett avslappnat sätt, enligt Anette Åsell.

Restaurangen som slår upp dörrarna i april, i samband med att lägenhetshotellet öppnar på Heliosgången 20, kommer att ha plats för 120 personer på ett entréplan och en balkong.

Fler nyheter från Stockholm

Tekniska nämndhuset
Nyheter

Förundersökning inledd mot kommunal chef

Imenella Mohamed
Nyheter

Hon tar Dancehall-tävling till Vällingby

Nyheter

Större möjligheter att satsa på unga tjejer

Kultur

Nu fylls stadsbiblioteket av poesi

Brott

Sålde droger i gatukök – döms till fängelse

Trafik

Klart: Tvärförbindelsen ska gå i tunnel