Take away, grillbuffé och mord på Edsbacka

Alexander Olausson och Emil Törnqvist kommer att driva restaurangen.
Alexander Olausson och Emil Törnqvist kommer att driva restaurangen.
Edsbacka Wärdshus, arkivbild.
Edsbacka Wärdshus, arkivbild.
Förväntningarna är stora när den klassiska krogen Edsbacka öppnar på nytt. Men det är viktigt att inte stirra sig blind på historien utan våga tänka nytt, tror Emil Törnqvist som ska driva restaurangen.

För två år sen stängde restaurangen Edsbacka Wärdshus igen men på måndag öppnar dörrarna på nytt. Den här gången är det krögarna Alexander Olausson och Emil Törnqvist som kommer att driva restaurangen.

Och intresset verkar vara stort inför premiären.

– Vi har fått in en hel del bokningar och när vi har varit här och fixat är det många som har kommit förbi och frågat om vi redan har öppnat, säger Emil Törnqvist.

Än är det en del kvar att fixa inför öppning: koka fonder och såser, laga glass, sätta vinlistan och städa bort julen ur lokalerna.

Ambitionen är att förvalta arvet från den klassiska restaurangen men ändå anpassa konceptet till en modern målgrupp. Med andra ord, det kommer fortfarande finnas husmanskost och gräddsås på menyn men det räcker inte.

– Folk förväntar sig mer så vi försöker möta upp det klassiska med mer moderna tillställningar.

Utöver att menyn uppdateras med exempelvis mer gröna alternativ kommer en hel del nya evennemang leta sig in i lokalerna. Det finns tankar på att testa på både trubaduraftnar och musikquiz. Ett möjligt koncept blir rollspel på Cluedotema där gästerna får gissa vem som är mördaren. En annan nyhet blir att de kommer att erbjuda mat för avhämtning.

– Det måste bli lite liv och rörelse för att det ska bli härlig stämning.

Den första inplanerad överraskningen är att de öppnar upp en grillbuffé när vädret tillåter i april eller maj.

– Det ska vara en avslappnad uteservering dit du kan ta med barn eller vänner i bohemisk anda. En bartender kommer blanda drinkar och en kock kommer att laga sköna grillrätter.