Grisfest när vildsvinen får egen festival

Vildsvinskocken  Nils Molinder.
Vildsvinskocken Nils Molinder.
Allt på grisen ska käkas, enligt nose to tail-principen vilket innebär vildsvinsschnitzel med rökt märgsmör och vildsvinsragu på menyerna.
Allt på grisen ska käkas, enligt nose to tail-principen vilket innebär vildsvinsschnitzel med rökt märgsmör och vildsvinsragu på menyerna.
På fredag kickar stans första vildsvinsfestival igång.

Vildsvinet får mest uppmärksamhet när de bökar upp villaträdgårdar eller på annat sätt invaderar civilisationen. Men istället för sura miner och osäkrade hagelgevär får vildsvinet ny plats på krogen. Från och med i morgon och tio dagar framåt är det Vildsvinsfestival på fem restauranger i stan.

Sist stod det Skrei på menyn, nu är det dags för Vildsvin när restaurangerna Melanders, (både i Vasastan och Täby), Ulla Winbladh, KB och Sjöpaviljongen i Alvik gör gemensam sak av att servera skogsgrisen på sina menyer.