Hellasgården i sommarskrud.
Hellasgården i sommarskrud.

Hellasgården blir med finare restaurang

Krog 

Glöm halvfabrikat och Festis på flaska. Restaurangentreprenören och Nackasonen Kalle Schröder tar över restaurangen på Hellasgården och har något helt annat i kikaren.

Basta, åka skridskor, gymma eller jogga. På sommaren kan du bada. Hellasgården är ett smörgåsbord av natur-och friluftsupplevelser. Nu får man en bra restaurang också.

På hemmaplan

Sedan smygpremiären under mellandagarna har Kalle Schröder, som bland annat ligger bakom restaurangen Bleck på Södermalm tagit över restaurangen på Hellasgården.

– Jag växte upp i Hästhagen i Nacka, fem minuter från Hellasgården, och spenderade mycket tid där. Det är en fantastisk friluftsanläggning, nära stan men med milsvida skogar, mycket folk och aktiviteter året runt, men maten har alltid varit lite trist hanterad och jag funderade på hur fantastiskt det vore att få chansen att få göra något åt det, säger han till tidningen White guide. 

Ingen särskild barnmeny

Förutom att snygga till inredningen har nya Storstugan även skapat en helt ny meny.

– Naturligtvis finns ett ansvar att ta hänsyn till gästerna här, som till exempel består av många barn. Våfflorna finns kvar, men nu med hemgjord sylt. Vi har valt att inte ha en särskild barnmeny, utan här finns mat som går hem oavsett ålder, som vår egen korv på fläskkarré, serverad med potatisstomp, rödkål och brynt smör – mina egna barn älskar den, säger Kalle Schröder till White guide.

Fler recensioner och nyheter om mat och krogliv hittar du här.

Få stenkoll på helgen: Prenumerera på Mitt i Stockholms och Allt om Stockholms gemensamma nyhetsbrev Fredagspepp!

Fler nyheter från Täby

Peter Rodhe i Täby kyrkby är förtvivlade över hur hårt han och hans fru och andra jobbpendlare drabbas av Kårstalinjens avstängning
Nyheter

Pendlare förtvivlade: Ordna skyttelbuss

Tagen av Johanna Nager, 16år. Bilden är från den 12e december 2016 och var fotograferad i Roslags Näsby. Jag hade turen att fånga det perfekt tillfället!
Nyheter

Bildspel: Här är läsarnas #vinterbilder

MTB Täby
Sport

Fem medaljer i cykelcross-cupen för MTB Täby

Stockholm natt
Nyheter

Morgonkollen: Droghandlare berättar om lyxliv

Marcus & Martinus
Eurovision

Popduon Marcus & Martinus på blixtvisit

Nyheter

Morgonkollen: Antiklimax i stora titelmatchen