Ny italienare höjer pulsen på känd kroggata

Daniel Boudal och Fredrik Kvick öppnar italiensk krog på Rörstrandsgatan.
Daniel Boudal och Fredrik Kvick öppnar italiensk krog på Rörstrandsgatan.
Italiensk mat och festligt barhäng. Det står på menyn när nattklubbschefen Daniel Boudal och barchefen Fredrik Kvick slår sig samman och öppnar Ristorante Nove på Rörstrandsgatan.

En italiensk våg sköljer över Stockholm denna vår.

Efter L’avventura och Eataly öppnar nu Ristorante Nove, som ska servera genuin italiensk mat lagad från grunden, med rätter från Rom till Neapel.

– Det blir mat med kärlek och passion. Kockens recept har lagats i flera generationer, säger Daniel Boudal som även var med och öppnade italienska Undici för många år sedan.

”Vi vill få folk att känna sig hemma”

I den nyrenoverade lokalen, där Restaurang Två låg tidigare, finns plats för femtio sittande gäster, varav tolv i baren. Här satsar de på familjär stämning och att bygga en relation till sina gäster.

– Vi vill få folk att känna sig hemma. Det ska vara kul att komma ner och träffa oss, säger Fredrik Kvick.

Från nattklubb till restaurang

De har båda jobbat inom Stureplansgruppen i många år, som nattklubbschef respektive barchef, men tar nu klivet in i restaurangbranschen.

– För mig har det alltid varit en dröm att få öppna en egen restaurang och jag har bott här i kvarteren de senaste sju åren. Jag älskar Rörstrandsgatan, säger Daniel Boudal som annars håller i trådarna på nattklubben Vida.

Att det är en av stans krogtätaste gator ser de bara som positivt och förhoppningsvis kan de tillföra något som saknats.

Vill få igång gatan med barhäng

– Man kan inte bara komma hit för att äta middag, utan för att hänga i baren och dricka drinkar. Efter middagssittningen höjer vi musiken för att få en härlig stämning i hela restaurangen, säger Fredrik Kvick.

Till sommaren adderas även 60 sittplatser utomhus när Rörstrandsgatan förvandlas till en gågata, då får de också sällskap av Mellqvists pintxosbar ett stenkast bort.

Restaurangen slår upp dörrarna på Rörstrandsgatan 9A den 15 mars.

Öppet tisdag till torsdag, 17-22, samt fredag till lördag, 17-00.