Kan bli lika stort som juldan

Halloween blir en allt viktigare utehelg i Väsby.
Halloween blir en allt viktigare utehelg i Väsby.
På lördag är det dags för den årliga Halloweenfesten på Pub Magasinet. En tradition som drar större publik varje år men har en bra bit kvar för att konkurerar med storhelger som juldan.

I butikerna har Halloweenfirarna redan börjat märkas av, trots att Halloween infaller först imorgon. Men för de lite äldre Väsbyborna som inte tänkt gå ”bus eller godis” är det kanske först till helgen som Halloween kommer att uppmärksammas.

– Vi har kört Halloweenfest de senaste se åren. I Märsta blir det Karaoke och i Väsby kör vi DJ och Halloweentema. Vi brukar dela ut pris för bästa utklädnad, säger Christian Cederferm som driver Pub Magasinet.

Han menar att helgen har blivit allt viktigare för puben de senaste åren och att fler väljer att fira ute.

–  I jämförelse med juldan är det väl närmre en vanlig helg. Men det växer varje år så om det fortsätter kanske det blir lika stor om några år, säger Cederferm.

Men personligen tycker han att Halloween har en alldeles egen charm i och med att det inte är lika hypat utan ett ganska avslappnat evenemang.

– Folk klär ut sig och bjuder på sig själv, man skrattar och har roligt. Det är definitionen av en bra utgång, säger Cederferm.