Nytt after work-ställe på Kungsholmen

Hvg32 på Hantverkargatan satsar på aw-gästerna.
Hvg32 på Hantverkargatan satsar på aw-gästerna.
Hvg32 på Hantverkargatan går från kafé till aw-ställe med rätt att servera öl och vin.

Baren, i Masterpiece cafés gamla lokaler på Hantverkargatan, har drivits som ett kafé fram tills nu. Men siktet har alltid varit inställt på att bli en ny restaurang.

– Vi kommer att vara en lunchrestaurang och där en kan ha sitt sista affärsmöte för dagen och sedan gå över till aw. Vi vill att företag ska känna sig välkomna hit för att ha möten, säger Joel Helgersson, ansvarig på Hvg32.

Lokalen har plats för ungefär 30 personer och en specialitet som restaurangen ska ha är ölen, främst tjeckisk sådan, och även exklusiva italienska viner.

– Det ska inte vara billig, blaskig öl utan lite bättre. Sedan ska jag jobba för att få till andra svenska sorter, som är lite spännande, säger Joel Helgersson.

Maten utvecklas också. En specialitet har varit soppor men nu ska köket även servera charkbrickor. Gott och enkelt, som Joel Helgersson beskriver det. Målet är att stället ska ha öppet tisdag till lördag och vara en plats som ska kännas opretentiöst.

– Det ska vara ett andra vardagsrum. Man kan komma hit ensam och käka något litet. Det man beställer ska vara lagat med kärlek.