Min lokala hjälte

De har öppnat Stockholms nya churrosmecka

Churro house - stans första churros-ställe öppnar i Vasastan
Churroskocken David Garriga, Anylu Figueras och baristan Éamon Magorrian.
Stans första renodlade churreria är här. Nu hoppas nyöppnade Churro House locka churrosälskare till Vasastan.

Churros, churritos och churrobites, såväl som flera olika dipsåser: arequipe, choklad, dulche du leche och nutella…

Ett stenkast från Rådmansgatans tunnelbanestation, på Tegnérgatan 18, har paret Anylu Figueras och Jörgen Nilsson öppnat stans första churreria.

Churro House ligger i Café Pärlans gamla lokal.

Churro House ligger i Café Pärlans gamla lokal.

 

Kön till en churroskiosk väckte idén

Ända sedan Anylu Figueras flyttade hit från Venezuela, för tre år sedan, har hon och sambon haft planer på att starta någon form av restaurang.

– Vi funderade på många olika alternativ, men det var efter att ha sett kön till en churroskiosk på en marknad här i stan som vi bestämde oss. Churros är också väldigt vanligt i Venezuela, som har mycket spanska influenser. Dessutom var det lättare än att starta en riktig matkrog, berättar hon.

Varken Anylu Figueras eller Jörgen Nilsson har nämligen någon erfarenhet av restaurangbranschen sedan tidigare. Hon har drivit sin egen tandläkarklinik och han jobbar i IT-branschen.

Churros, churritos och churrobites.

Churros (23 centimeter långa), churritos (små varianter) och churrobites (små churros med söt fyllning).

Tog över Café Pärlans lokal

Ett churrosställe verkade därför perfekt. Efter att ha köpt in maskiner, anställt kocken David Garriga, som kommer från Spanien, och en duktig barista, hittade de till slut lokalen förra året i april.

Det som tidigare var libanesiska Café Pärlan har nu förvandlats till Churro House. Sedan paret tog över har de rivit ut och byggt upp allt på nytt.

– Det tog lite längre tid än vad vi trodde. Men vi hoppas att folk ska gilla våra churros, säger Anylu Figueras.

För tillfället är öppettiderna tisdag till söndag, klockan 12-20.