Därför lämnar stjärnkocken Östermalm

Isabella inför öppningen av La Bocca, en kort sejour för kocken som nu flyttar till Skåne.
Isabella inför öppningen av La Bocca, en kort sejour för kocken som nu flyttar till Skåne.
Kändiskocken Isabelle Morrone tar sitt pick och pack och flyttar till Skåne. Bakom sig lämnar hon sin Östermalmskrog. Men anledningarna är mörkare än vad som först kommit fram.

Detta är en uppdaterad version av en artikel som skrevs 14 september 2017

Så sent som för några veckor sedan hyllade våra krogtestare Isabella Morrones italienska krog på Kommendörsgatan.

Nu, bara månader efter att hon lämnat ett toppjobb i Melker Anderssons krogimperium för att starta den egna La Bocca byter hon bana igen. Hon byter innerstan mot lantlivet på Österlen.

– Funderingarna på att flytta söderut, och samtidigt få chansen att göra något helt eget, har funnits i flera år. Bo nära havet och naturen, säger Isabella Morrone till tidningen White guide.

Men hon slutar inte med mat. Istället startar hon upp hemma-hos-krogen Bella på Österlen. Och eftersom den skånska östkusten precis som Gotland i princip är en förlängning av Stockholm kommer det säkert att passa utmärkt.

I ett mycket personligt blogginlägg ger kocken en djupare förklaring till varför hon valt att lämna sitt nuvarande liv i kockbranschen – ett inlägg som handlar om sexuella trakasserier, fusk och allmänt om den hårda och kränkande miljö som hon menar att hennes bransch är.

La Bocca kommer att ligga kvar på Östermalm och drivas av samma team som tidigare.