Hökis stolthet flyttar till östra Söder

Franjo i Hökarängen
Franjo flyttar sin cevicheria från Hökarängen till östra Söder.
Från Hökarängen till Norra Hammarbyhamnen – snart flyttar Cevicheria Aji y Ajo till Söder.
– Det är dags för något nytt, större och bättre säger ägaren, Franjo Pravdic.

Det har gått sex år sedan Franjo Pravdic öppnade sin cevicheria i centrala Hökarängen. Men nu är det slut. Restaurangen håller öppet torsdag till lördag hela oktober och sedan går flyttlasset till Södermalm och Norra Hammarbyhamnen.

Den ökade konkurrensen i stan är dock inget som bekymrar.

– Min mat har lockat folk till Hökarängen från första stund, säger han och pekar på alla de plaketter som krogtidningen White guide har gett honom genom åren.

”Lokalen är perfekt”

Franjo hoppas kunna öppna i restaurang Sjöjungfruns gamla lokaler innan november är slut, en lokal som han sneglat på i flera år.

– Jag var där och åt med min fru för sju år sedan och redan då tänkte jag: den här lokalen är perfekt för det jag vill göra.

Det Franjo vill göra är utveckla sitt cevichekoncept och laga ännu fler peruanska rätter, ett exempel är en risotto på quinoa, ett annat är flamberad bläckfisk.

– Men jag kan inte sitta här och avslöja hela menyn . Något måste ju vara en överraskning, säger han.

”Södermalmsborna kommer att bli stolta”

En annan skillnad är att  Franjo  tidigare gjort allting i köket själv. Nu har han ett team med peruanska kockar som ska hjälpa honom.

– Nu är det dags för något nytt, att göra något ännu bättre. Södermalmsborna kommer att bli stolta över att ha min restaurang hos sig, säger han och ler:

– Tycker du jag är kaxig? Jag har kallats Hökarängens kaxigaste man. Fast jag bor i Stureby.