Svepet: Tio goda nyheter från Krogstockholm

Krognyheter i Stockholm.
Krognyheter i Stockholm.
Burgare till Bysis torg, fler indier, mer Mexiko, och så mycket italienskt att det står pasta ur öronen.
Veckans krogsvep bjuder på sju nyheter från Krogstockholm.

Barrels, burgers and beer öppnar nytt. Den här gången på Bysistorget, granne med Mellqvist.

Det blir gängets tredje restaurang efter etableringar i City. På sin sajt skriver de att det nya stället öppnar någon gång i vår.

Burgarna på BBB fick för övrigt högsta betyg i vårt vegoburgartest förra våren:

Mexiko på Kungsholmen

Den indiska restaurangen Shanti är inte ensamma om att öppna nytt på Kungsholmens kroggata. Austin Food Works (Texas i Stockholm typ) är också på gång att expandera. Deras andra restaurang öppnar på Hantverkargatan på Kungsholmen i mars. Då har krögarna, enligt uppgifter på Instagram, vänt blicken mot Mexiko och grillat käk.

Och på tal om Mexiko. När restaurangen Hjerta öppnar igen ute på Djurgården är det också mexikanskt som gäller, blandat med svenska smaker. Tänk hjortstek och salsa. Det skriver tidningen White guide. 

Från Mexiko är resan till Peru inte omöjlig. Den peruanska cevicherestaurangen Aji y Ajo öppnar i Norra Hammarbyhamnen inom kort. Och det är mycket att leva upp till för krögaren som påstår att han är bäst i landet…

Är du sugen på Ceviche redan nu finns den nyöppnade Checa på Ringvägen, precis i korsningen Ringvägen/Södermannagatan.

Att nya Eataly öppnat på Biblioteksgatan i helgen har säkert få missat. Och för alla som gillar italienskt finns ytterligare ett ställe som tagit stan med storm. Läs mer om det här:

Sist men inte minst så öppnar Yellow i April, en krog som har en meny särskilt dedikerad till kyckling. Någon gång i vår öppnar dessutom en vinbar på Drottninggatan och ett nytt ölställe i Monks gamla lokaler på Munkbron.

En sista uppdatering: Bastard Burgers öppnar en filial i Stockholm, efter att ha haft restauranger i Umeå och Uppsala tidigare. Det skriver man på sajten Burgerdudes.