Min lokala hjälte

Timbuktu startar falafelbar i city

Timbuktu öppnar falafelbar i stan. Vi ger honom en high five för initiativet
Timbuktu öppnar falafelbar i stan. Vi ger honom en high five för initiativet
Efter allt tjat om att falafel är bättre i Malmö. Nu tar en av stans starkaste profiler Jason, Timbuktu, Diakité tag i saken och öppnar falafelbar i Stockholm.

Jason Diakité öppnar falafelbar i matgallerian K25 på Kungsgatan.  Med sig i projektet har han bland andra restaurang-och matprofilen, tilllika rap-artisten Mange Schmidt.

– Vi har testat falafel utomlands och hemma och på ett ödmjukt sätt säger vi att vi tillhör toppskiktet. Man måste vara ödmjuk annars får man bara äta upp det. Vi välkomnar mer kvalitetsfalafel till Stockholm, det behövs, säger Schmidt till tidningen Dagens Nyheter.

Falafelbaren ska heta Malmø och öppnar i slutet av februari. Med tanke på att Malmö är falafelns huvudstad i Sverige är det ett namn som förpliktigar.

Skulle blivit en korvkiosk

–  Jag var egentligen inne på att öppna en riktigt modern korvkiosk, men så pratade jag en del med Jimmy Blomberg Dali som tillsammans med Jason Diakité – Timbuktu alltså – sagt att de ville ta falafeln till Stockholm. Då fanns inte ställen som Falafelbaren så vi bestämde oss för att slå våra påsar ihop, säger Mange Schmidt till DN.

Läs vårt reportage med Jason från i höstas här.