Byt område
Timbuktu öppnar falafelbar i stan. Vi ger honom en high five för initiativet
Timbuktu öppnar falafelbar i stan. Vi ger honom en high five för initiativet

Timbuktu startar falafelbar i city

Krog / Mat Efter allt tjat om att falafel är bättre i Malmö. Nu tar en av stans starkaste profiler Jason, Timbuktu, Diakité tag i saken och öppnar falafelbar i Stockholm.

Jason Diakité öppnar falafelbar i matgallerian K25 på Kungsgatan.  Med sig i projektet har han bland andra restaurang-och matprofilen, tilllika rap-artisten Mange Schmidt.

– Vi har testat falafel utomlands och hemma och på ett ödmjukt sätt säger vi att vi tillhör toppskiktet. Man måste vara ödmjuk annars får man bara äta upp det. Vi välkomnar mer kvalitetsfalafel till Stockholm, det behövs, säger Schmidt till tidningen Dagens Nyheter.

Falafelbaren ska heta Malmø och öppnar i slutet av februari. Med tanke på att Malmö är falafelns huvudstad i Sverige är det ett namn som förpliktigar.

Skulle blivit en korvkiosk

–  Jag var egentligen inne på att öppna en riktigt modern korvkiosk, men så pratade jag en del med Jimmy Blomberg Dali som tillsammans med Jason Diakité – Timbuktu alltså – sagt att de ville ta falafeln till Stockholm. Då fanns inte ställen som Falafelbaren så vi bestämde oss för att slå våra påsar ihop, säger Mange Schmidt till DN.

Läs vårt reportage med Jason från i höstas här. 

 

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Upplands Väsby

Sjukvård

Nu ska cheferna avlasta förlossningsvården

Brott

Sa till stenkastare – blev slagen i ansiktet

Morgonkollen

Skottlossning vid nattklubb

Reportage

De har gympat sen 80-talet

Brott

Tvingades ta ut pengar från bankomat

Morgonkollen

20-åring dödad i skottlossning