Bbq-krog växer – i gammal verkstadslokal

Det arroganta svinet i Jordbro industriområde har fått tak över huvudet.
Det arroganta svinet i Jordbro industriområde har fått tak över huvudet.
Tommy Granström gör i ordning en pulled pork-burgare.
Tommy Granström gör i ordning en pulled pork-burgare.
Många av de som kommer är stammisar från industriområdet.
Många av de som kommer är stammisar från industriområdet.
En liten skylt på plåtväggen visar vad Tommy Granström bjuder på.
En liten skylt på plåtväggen visar vad Tommy Granström bjuder på.
Fanny Johannesson och Tommy Granström hade fullt upp under nyöppningen.
Fanny Johannesson och Tommy Granström hade fullt upp under nyöppningen.
"Jag tycker lokalen är jävligt mäktig", säger Tommy Granström själv.
"Jag tycker lokalen är jävligt mäktig", säger Tommy Granström själv.
Den fem meter långa hemmabyggda röken har Tommy tagit med in i lokalen.
Den fem meter långa hemmabyggda röken har Tommy tagit med in i lokalen.
En "smal specialmeny" erbjuds under nyöppningen.
En "smal specialmeny" erbjuds under nyöppningen.
Som om det inte kunde bli mer Texas. Nu har Tommy Granströms populära bbq-hak i Haninge flyttat in i en gammal rostig verkstadslokal.

Det var minst sagt poppis i Haninge när Tommy Granström, 36, öppnade sin texasinspirerade barbecuerestaurang mitt i Jordbro industriområde i fjol.

Nu är tälten borta och träluckan bortbytt. Och gästerna har fått tak över huvudet.

Tommys bbq-hak, Det arroganta svinet, har flyttat in i en gammal verkstadslokal på tomten.

Jag har väntat på bygglovet, det har tagit tid

Bänkarna och den hemmabyggda röken har Tommy tagit med sig in.

Mitt i var med på premiäröppningen.

– Jag har väntat på bygglovet, det har tagit tid, säger Tommy och svänger ihop ännu en burgare.

Rostig plåtvägg och industrilampor är enda inredningen.

Det arroganta svinet i Jordbro industriområde har fått tak över huvudet.

Det arroganta svinet i Jordbro industriområde har fått tak över huvudet.

Ryktet om stället i Haninge har spridit sig.

På lördagarna kommer köttälskare från hela stan hit.

Och vardagstammisarna, männen från industriområdet, är här som vanligt.

Men det finns även de som är här för första gången.

Jag undrar varför han har stället ute i industriområdet?

Sune Nilsson, Västerhaninge

– Jag hade hört om stället och var ju tvungen att testa. Det var ju helt okej, säger Sune Nilsson från Västerhaninge.

– Men jag undrar varför han har stället ute i industriområdet?

Svaret är att Tommy Granström inte får röka kött i den långa röken inne i tättbebyggda områden.

– Den kräver sitt utrymme. Det är inte lätt att hitta en plats att vara på. Men känslan av att vara inne ett industriområde och ha så här högt i tak, jag tycker det är jävligt mäktigt, säger Tommy.

Fanny Johannesson och Tommy Granström hade fullt upp under nyöppningen.

Fanny Johannesson och Tommy Granström hade fullt upp under nyöppningen.

Just denna premiärdag kör han bara en ”smal specialmeny”, som han kallar det.

– Det blir bara pulled pork-burgare i dag. Men försöker jag erbjuda fyra köttsorter varje dag. Större köttbrickor blir det nog mest på fredagar och lördagar.

Påverkar lokalen menyn?

– Det är ju fortfarande det långrökta köttet i centrum, men jag kommer kunna bredda menyn. Det blir mer autentisk, traditionell Texas-meny.

På ett bord har han ställt barbecuesås och sin egen srirachamajonnäs.

Jag ska rama in den med plåt. Det blir häftigt

Tommy om sin kommande uteservering

– ”Texassynden”, säger Tommy.

– Just den är egentligen inte så Texas, men jag älskar den.

Till sommaren ska han även öppna en uteservering in mot tomten.

– Jag ska rama in den med plåt. Det blir häftigt, säger han.