Vi lottar ut ett sous vide-kit

Man man lagar mat sous vide så vakumpackar man det och tillagar det på låg temperatur i vattenbad vilket gör färre smakämnen förstörs.
Man man lagar mat sous vide så vakumpackar man det och tillagar det på låg temperatur i vattenbad vilket gör färre smakämnen förstörs.
Cirkulator, som används för att laga sous vide.
Cirkulator, som används för att laga sous vide.
Vakuummaskin.
Vakuummaskin.
Efter lunch drar vi vinnaren av sous vide-kitet som vi använde i vårt prylreportage nyligen. Var med i utlottningen!

Sous vide är en matlagningsteknik där man vakuumpackar råvaran och tillagar den i ett lågt tempererat vattenbad, ofta ganska länge. Nu har maskinerna man behöver för att kunna laga sous vide, en vakuummaskin och en cirkulator, blivit så pass billiga att allt fler hemmakockar köper in dem. Därför gjorde vi nyligen ett pryltest och provade att laga mat med kockarnas tekniker.

Vi har redan lottat ut sifonen och rökpistolen som vi använde för artikeln. Nu lottar vi ut sous vide-kitet, som kommer från Kitchenlab.

Vill du vara med och ha chans att vinna det anmäl dig till vårt nyhetsbrev här:

Prenumerera på Mitt i Stockholms och Allt om Stockholms gemensamma nyhetsbrev Fredagspepp


Läs mer: Kan man röka det?