Välj ditt område
Ått Padtum Söderström har korats till Årets bagare.
Ått Padtum Söderström har korats till Årets bagare.

Bästa bagarens bullar finns i Saltsjöbaden

Mat och vin Bäst bland proffsbagarna är Ått Padtum Söderström. Här kan du äta hennes godsaker.

På torsdagen avgjordes tävlingen Årets Bagare 2017 i Göteborg, branchens egen tävling. Vinnare är Ått Padtum Söderström som arbetar på Vår Gård i Saltsjöbaden.

– Det här känns helt fantastiskt! Jag har verkligen lagt ner hjärta och själ för att förbereda mig så mycket som möjligt inför Årets Bagare och har idag fått ett kvitto på att mitt hårda arbete under era år har givit resultat, säger hon.

Brioche med blomma

Ått gjorde bland annat en smörkavlad hallon- och chokladbrioche, dekorerad vackert med en blomma.

Juryns motivering löd:

”Med en unik målmedvetenhet skapades tävlingsbakverk av högsta klass. Idog träning, fantasi och kreativitet i kombination med smaksäkerhet, tävlingsvilja och strukturerat arbete har lett till att samtliga bakverk höll en hög kreativ höjd och kvalitet. Både när det gäller smaker och former. Årets Bagare 2017 och svensk mästare för professionella bagare har visat att hon verkligen blommat ut!”

Make tidigare vinnare

2014 vann nämligen Åtts man Adam Söderström tävlingen, då med Ått som coach och bollplank.

– Min man Adam har stöttat och coachat mig, precis som jag gjorde när han vann 2014. Det känns så roligt att vi delar kärleken till yrket, säger Ått Padtum Söderstöm. 

Lokaltidningen Mitt i Stockholm AB ansvarar inte för kommentarerna nedan, den som skriver en kommentar är själv ansvarig för sin kommentar.
Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Kultur

Vårberg får konstverk i världsklass

Morgonkollen

”Tumult” i Solna på tisdagskvällen

Right To Play Tele2 Arena Sommarplugg
Nyheter

Nyanlända har sommarskola – på Tele2 arena

Brott

Inbrottstjuv gripen efter helikopterjakt

Nyheter

Skulle begravas i Rönninge – urnan kom bort

Nyheter

Busschaufför slagen i ansiktet av bilist