Matentreprenören Fang Hoang satsar på japanska små matskålar

Fang Hoang starar i nya Täby deli-området Kaori som serverar trendigt japansk mat i små skålar
Fang Hoang öppnar i nya Täby deli Kaori, som serverar trendigt japansk mat i små skålar.
Matentreprenören Fang Houang, som redan driver tre sushiställen satsar på ett nytt japanskt koncept när saluhallen Täby deli öppnar.
– Första tanken var att det kommer att bli tuff konkurrens här. Man måste höja sin nivå. Men det blir en härlig mix.

På onsdagen rådde det fullt flyttkaos bland de nya restauranger som i morgon torsdag slår upp portarna i nya Täby deli i Täby centrum.

– Hur mycket man än planerar är det ändå stress in i det sista. Men det känns ändå som vi har allt under kontroll, säger Fang Hoang , där han sitter under rislyktorna i sin nya restaurang Kaori.

Han tycks inte bli ensam om att behöva jobba till sent i natt för att hinna bli klar till invigningen. Överallt skruvar och lyfter hantverkare och på de flesta håll i den blivande saluhallen står det inredning som ännu är invirad i skyddspapp.

La Neta öppnar i Täby deli i Täby centrum

Han driver redan sushiställen

Fang Hoang  driver redan Noorii sushi på tre ställen i Stockholm, bland annat i Täby centrum. När han fick frågan om att etablera sig i Täby deli beslöt  han att satsa på ett nytt koncept.

– Det är Poké bowl med japanska inslag.

”Kommer att bli tuff konkurrens”

Hur ser då på att du konkurrerar med bortåt tio andra matställen här?

– Första tanken var att det kommer att bli tuff konkurrens.

Fang Houangs närmste granne kommer så småningom om att bli stjärnkrögarna Joel Åhlin och Claes Grännsjös nya vegokoncept, som öppnar senare i vår.

– Första morgonmötet som vi alla här hade tillsammans kände jag att ”Wow, vad det här blir häftigt””. Det är verkligen hög nivå på krögarna. Det triggar en själv att man måste höja sin kvalitet.

Kan både sitta ner eller ta hem

Fang Hoang hittade inspiration till det nya konceptet när han och sambon reste runt i Japan. Han vill skapa en känsla av streetmarket, där det går att sitt ner och äta eller handla med sig. Han kommer förutom att servera mat i små skålar också precis som andra i saluhallen ha en liten butikshörna.

– Tanken är att det ska gå att köpa med råvaror och bygga sin egen maträtt, förklarar Fang Houang.

 

Fakta

Täby deli – tio nya matkoncept plus blommor

Täby deli kommer bestå av 1000 kvadratmeter restauranger, butiker och matkoncept: ekomatkedjan Paradiset | kändiskocken Malin Söderströms koncept The Fishery | japanska delikatesser från Kaori | norrländska restaurang Knuts nya koncept Stigen av Knut | kafékedjan Gateau får större lokaler | hälsorätter och smoothies från Bali Streetfood | mexikanska taquerian La Neta | delikatessbutiken Chokladfabriken | Söderhaket BC Burgers nya koncept Stekt Burgers & Stuff | samt falafel och vegetariska alternativ från Fafelle | Och dessutom blombuketter från Bunches by Blomrum |

Källa: Täby Centrum