Mikaela tog hem Mack-SM 2018

Mikaela Fischerström från Sollentuna vinnare av Mack-SM 2018.
Mikaela Fischerström från Sollentuna vinnare av Mack-SM 2018.
23-åriga Mikaela Fischerström från Sollentuna gjorde succé med sin klimatmacka och tog hem vinsten i årets Mack-SM som avgjordes på fredagen.
– Det är så roligt att konceptet nådde fram, säger Mikaela Fischerström.

Finalen i mack-SM 2018 på Sthlm Food & Wine på Stockholmsmässan i Älvsjö och mat- och vin älskaren Mikaela Fischerström gav juryn framtidshopp med sin klimatvänliga macka Mack-Gyver. Motiveringen från juryn lyder:

”Årets vinnarmacka har en ambition att ta såväl tävlingen som hela vår värld in i framtiden. Det andra kastar i papperskorgen lyckas årets mackskapare omvandla till en riktig smaksensation. Mackan flörtar inte bara med årets jury utan också med framtida generationer. Ett zero-waste-tänk gör årets vinnare i Mack-SM till en riktig hjälte och en enhällig jury har enats om en ljusare framtid.” 

– Fy vad härligt det känns, Sveriges bästa macka! Zero-waste är det som kännetecknar min macka, den är klimatsmart på riktigt. Det är så roligt att konceptet nådde fram, det är nutida och går att relatera till, speciellt efter den varma sommaren vi har haft, säger Mikaela Fischerström i ett pressmeddelande.

Nu har jag bevisat att det går att göra en riktigt schysst macka på ett riktigt schysst sätt

Mikaela Fischerström

De tävlande hade 45 minuter på sig att göra 20 stycken likadana mackor och bedömdes sedan efter kriterierna smak, estetik, innovation och hygien. Även den ekonomiska aspekten var ett kriterium.

I Mikaelas smörgås är brödet är dagsgammalt och alla delar av råvarorna som går att använda används, exempelvis är skalet från både morötterna och rödbetorna ingredienser i brödet.

– Nu har jag bevisat att det går att göra en riktigt schysst macka på ett riktigt schysst sätt, säger Mikaela Fischerström.

Hon har tidigare sagt till Mitt i att man kan förvänta sig att hennes smörgås kommer gå att beställa på Haga Tårtcompani & Bageri på Torsgatan i Stockholm där hon jobbar.

Fakta

Resultat Mack-SM 2018

Vinnare: Mack-Gyver, skapad av Mikaela Fischerström som arbetar på Haga Tårtcompani & Bageri i Stockholm

Andraplats: Macka Beta Best, skapad av Viktor Lind som är delägare och kock på Scandwich i Malmö

Tredjeplats: SmakExplosion, skapad av Tomas Persson som äger och arbetar på RoslagsBageriet i Norrtälje